Gumiabroncs webáruház, nyári gumi, téli gumi a webshopban

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Autogumi keresés méret alapján: pl: nyárigumi - Michelin - 245/55/R16

Bomba ár Defekt tűrő Készlet


Gumiabroncs keresés menete: A megfelelő autógumi kiválasztásához, adja meg először gépjárműve típusát, válassza ki milyen évszaknak megfelelő gumiabroncsot keres, szűkíthet az abroncs gyártójára és válassza ki kívánt szélességű, magasságú, és átmérőjű autógumit. A webáruházban a legtöbb nyárigumi és téligumi megtalálható.

Felszerelési javaslat

Az idei évben a naptárban lévő dátum ellenére igen korán beköszöntött a jó idő. Az autó tulajdonosoknak is legyen ideje a nagy sorban állás előtt ellenőrizni a télen leszerel nyári gumiabroncsaikat, hogy esetleg nem-e kopottak vagy öreg a felszerelni kívánt előző évi abroncsaik.

A gumik állapotára fontos nagy figyelmet fordítani, hiszen a rossz lekopott gumiabroncs a szárazabb időben sem biztonságos. A magyarországi szabvány igaz a nyári gumik esetében 1.6 mm futófelület engedélyez. Az autósok ezt nem veszik eléggé komolyan, hiszen egy nagy sebességű autóval lekopott gumiabronccsal a féktávolság nagy mértékben megnőhet, nem beszélve arról ,hogy a kanyarodási szög esetében a gumiabroncsra ható oldal erő a gépjármű kisodródását eredményezi. A lefutott kopott a gumiabroncsok a nedves felületen sem mutatnak nagy kapaszkodó képességet hiszen e mintaárok nem tudja kivezetni az úttesten felgyülemlett vizet és elvezetni azt oldal irányba. A kisebb mintával a  gumiabroncs úttesttel való gördülési súrlódási tényezői is megváltoznak.  Tehát a gumiabroncs felszelése előtt minden esetben érdemes nagy figyelemmel eljárni a gumiabroncs állapotát illetően. A szakemberek nem azért mondják, hogy minél több gumiabroncsot értékesítsenek, hanem már tapasztaltból milyen mértékben megváltozik a tapadás a lekopott gumikat használó gépkocsik esetében. Lehet, hogy jó gumiabroncsokkal elkerülhető egy baleseti szituáció. Érdemes tehát nem csak a pénztárcára gondolni, hiszen egy olcsóbb új gumiabroncs is sokkal jóbb mint egy drágább de már lefutott.  Szakszerű tárolás esetén a nem használt abroncs 5 évig mindenképpen újnak tekinthető, azaz felszerelhető. Nem kell megijedni, ha 2019-ben 2016-os gumiabroncsot szeretnének felszerelni az autónkra. De már nem javasolt használt abroncsban a 6-8 évnél idősebbet felszerelni az autónkra, hiszen az már ki volt téve az időjárás viszontagságainak, illetve a néhol rossz útviszonyoknak. Ebben az esetben már egy új abroncsot célszerű vásárolni. A cserét mindig szakszervízben végeztessük és ajánlatos mindig a kerekek centrírozását is elvégeztetni, mert ott szemrevételezik felszereléskor és ott ki is javítják az esetleges hibákat, de minden képen tájékoztatnak azok állapotáról. Érdemes még szezononként megcserélni a gumiabroncsokat a hajtott kerekeken.

2019. 03. 11.


További autógumi hírek

Új mintázat a Continentálnál

 A 2019 év sem kezdődhet úgy, hogy valamelyik gumiabroncs gyártó új mintázattal jöjjön ki. Barum –ot látta el új mintázattal (Barum Bravuris 5HM ) hiszen ez a gumiabroncs a Continental csoport tagjaként  az egyik sokak által már jól ismert márka. A Barum már jó formán a magyar lakosság nagy részében a Skoda gépjárművek elsőszereléseként lett ismert, hiszen az akkori gumiabroncs márka választék elég szolidnak volt mondható. Néhány szó a történelméről. 1948-ban a Barum márkanév, amely a Baťa, a Rubena Nachod és a Mitas nevek kezdőbetűiből jött létre. A márka gyártói tevékenységét a csehországi kisvárosban, Zlínben kezdte el.

Az 1966 évben a tulajdonos nagyobb gyár építésébe kezdett Otrokovicében. Itt már sokkal nagyobb gyártási kapacitást tudott a gyár elérni, hiszen a gépjárművek sokkal nagyobb számban terjedtek el europában. Később az 1970-es években a gyár már a Rally versenyeken futó gépjárművek egyik fő gumiabroncs beszállítójává vállt.

A 90-es évek elején a gyár privatizációja réven a Continental tulajdonába került Az 1996-s évben a termelés már elérte 6000 millió gumiabroncs gyártását évente.

A 2000- évek elején a gyár már ebben az üzemében is megkezdte a nagy sebességű gumiabroncsok gyártását a gépjárműgyártók már sok gépkocsit szereltek ígyen nagy sebességre képes gumiabroncsokkal. 2013-ban megjelent a termék palettán a Bravuris 3HM gumiabroncs is. A 2016 évben már a haszongépjármű gumiabroncs gyártás is megkezdődött emiatt a gyár további bővítésére volt szükség ekkor már a gyár dolgozóinak száma már elérte a 4800 főt.

A 2017 éven a gyár termelése az éves termelés a személygépjármű-abroncsoknál meghaladta a közel 21milliót, a kisteher vagy más szóval a haszongépjármű-abroncsoknál pedig megközelítette az 1 milliót, ezek a daraszámok az európai más gumiabroncs gyártókhoz képest is jelentősnek számítanak.

Mára a Barum név Europa szerte nagy népszerűségnek örvend emiatt más sok gépkocsi használó választja ezeket e gumiabroncsokat. A termékek a jó ár és a jó minőség ötvözetével rendelkeznek.

folyt. köv.

2019.02.21.


További autógumi hírek

Point-S gumiabroncsról

Point-S gumiabroncsról pár szóban

 A nagy múltú német vállalat a Continental gumiabroncs gyár a Point-S hálózat számára gyárt terméket Point-S néven. A termékek között megtalálhatóak nyári, téli és négy évszakos gumiabroncsok egyaránt. A gyártó a termék paletta összeállításnál kellő figyelmet fordított, hogy minél több autó típusra elérhető legyen a termékválaszték.  A termékek között a személyautótól a kisteher autó-ig mindenki megtalálja a neki megfelelő terméket. A mintázatoknál a Continental a jól bevált régi mintázatokkal készíti a termékeit ami a  vásárló körében már a korábbi időszakokban nagy sikert aratott pl.  nyári Summerstar 3+ gumiabroncs a Continental méltán és sok autósnál népszerű ContiEcoContact 3  mintázatával gyártja a termékeit.

A vásárlásnál természetesen az ár is nagymértékben befolyásoló tényező, ennél a terméknél az ár és a minőség is nagyon jó arányt mutat. A termék ára  a többi versenytárshoz képest is jóval alacsonyabb és Continental minőséget kapunk a középkategóriás gumiabroncs áron .

Tehát az idei nyárigumi választásnál is érdemes nagy figyelmet fordítani a Point-S gumiabroncsokra, hiszen a Continental vállalat a sok éves tapasztalataival készíti a termékeit. Ezek a gumiabroncsok mind a kerékpárokon, személyautókon át a nagy mezőgazdasági gépekig is jól megállják helyüket. A termékek az ország minden Point-S szakszervizében megtalálhatóak.

Point-S 

No stress wiht point-S!

2019.02.16.

 


További autógumi hírek

Vredestein +12 Hónap garancia


További autógumi hírek

Új mintázat a Vredestein kínálatába

Új mintázattal bővült a Vredestein gumiabroncs mintázatának kínálata. . A gumiabroncsot a már megszokott más korábbi termékeknél jól bevált olasz tervezőiroda a Giugiaro tervezte. és a Vredestein Ultrac Satin nevet kapta. Egyenlőre a gyár a gumiabroncsot csak 16”-18” közötti autókra gyártja, de a tervekbe szerepel a méret választék bővitése 20” ig

Ezt a gumiabroncsot először a genfi autószalonon láthatták az érdeklődők amelyet új ez eddigi gumiabroncsra nem jellemző megoldásokkal tervezett a gyár. tervezésnél nagy figyelmet fordítottak a tervezők az abroncs geometriai tulajdonságaira. A gyár tervezőit komoly kihívás elé állította a, hogy a nedves úton való tapadás a s az alacsony gördülési elleállás érdekében a vállrész és a futófelület olyan stabilitást kapjon amely a korszerű nagy teljesítményű autók elvárást teljesítsék.  A  gyár terveiben szerepelt, hogy kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezzen a gumiabroncs nevet kapta .  A gyártó olyan vásárlói rétegnek szánja a terméket akik a sebesség mellet a gumiabroncs maximális tapadást várják el a terméktől .   A tapadását a  különleges, tapadásnövelő gyantának és a futófelületen elhelyezett, Z alakú bemélyedéseknek köszönheti, így  az új abroncs vizes felületeken is páratlan tapadást és irányíthatóságot biztosít  a vezető részére . Az aszimmetrikus mintázat jobb kormányozhatóságot és jobb irányíthatóságot mutat az elődjéhez képest.  A Vredestein gumigyár ezért ezt a terméket olyan felsőkategóriás autókhóz és terepjárókhoz gyártja ahol nagy szükség van a széles futófelület miatt a hirtelen irányváltoztatás miatt a legjobb tapadásra és ezáltal  irányíthatóságra, szem előtt tartva a  környezeti károsanyag kibocsátást úgy, hogy a gépkocsik teljesítménye ne változzon. Ezért eze a terméke a Vredestein gumigyárnak Zöld besorolással rendelkezik.

 

N Apollo Vredestein a Genfi Autószalon keretében mutatja be legújabb termékét, a nagy teljesítménnyel és hipermodern technológiai megoldásokkal felvértezett Vredestein Ultrac Satin abroncsot. A kifejezetten igényes vásárlók számára, felső kategóriás autókhoz és utcai terepjárókhoz készült abroncs az Apollo Tyres globális kutatási-fejlesztési központja által megalkotott fejlett technológiai megoldások, valamint az olasz Giugiaro tervezőiroda dizájnja alapján készült.

  16 és 18 hüvelyk közötti méretben, W és Y sebességkóddal kapható (az év második felében nagyobb méretek is bevezetésre fognak kerülni, 20 hüvelykkel bezárólag).

*A korábbi Ultrac Cento termékhez képest (méret: 245/40R18 Y), belső tesztek alapján mérve.

 Különlegesség: a Vredestein Ultrac Satin Hardwell változat!

 A közismert DJ Hardwellel való együttműködés és a „Rock the Road” kampány keretében egy exkluzív, limitált kiadás is készül a Vredestein Ultrac Satin abroncsból. A hamarosan meghallgatható „Run Wild” lesz a 225. szám, melyet Hardwell saját kiadója, a „Revealed Recordings” megjelentet. A dalhoz forgatott különleges videokliphez limitált kiadás dukál: a Vredestein Ultrac Satin Hardwell kiadásból kizárólag 225 darab fog készülni. Az abroncs oldalfala egyedi megjelenést kap, grafikus elemei között Hardwell logója, valamint egy hangszínszabályzó-görbe fog szerepelni. Ez a termék kizárólag a preferált Apollo Vredestein üzleti partnereknél lesz kapható 225/45 R17 Y méretben, így például Audi A3 vagy Mercedes-Benz CLA típusokra lehet majd felszerelni.

2018.03.06


További autógumi hírek

Kérdése van, hívjon minket

+36 36/414-805
booking

Miért érdemes nálunk vásárolni?

 • Point-s
 • Nagyker árak, nehéz nálunk
  olcsóbbat találni.
 • Megbízható webáruház.
 • Több mint 25 éves szakmai
  tapasztalattal állunk
  rendelkezésére.
 • Gyors és probléma mentes
  szállítás.
 • Garanciát vállalunk
  abroncsainkra.
 • Kátyugaranciás abroncsok
  széles választéka nalunk.